torsdag 26. januar 2012

Mellomspel

Spelet mellom forspel og etterspel eller mellom andre spel, til dømes første og andre spel, kallar ein gjerne mellomspel. Ideelt sett skulle mellomspelet føre til eit neste spel slik at ein kunne få eit etterspel, dersom det i utgangspunktet låg eit spel før mellomspelet. For logisk sett skulle forspelet kome før spelet og etterspelet etter spelet, slik at mellomspelet kjem mellom spela som er mellom forspelet og etterspelet. Men kvar finn ein eigentleg forspelarar, spelarar i spelet og mellomspelarar og etterspelarar? Og kva heiter spela mellom forspelet og mellomspelet og mellom mellomspelet og etterspelet?

1 kommentar:

kb sa...

mellomspill

han skal skrive et teaterstykke med tittelen:
solen brenner. så skal han finne et bygg, eller la det bygge, som i første etasje eller kjelleren har et rom som er stort nok for å dele vedkommende med et teppe i 2 tilskuerrom på hver sirka halvdelen av alle menneskekropper. de sitter der og ser fra begge sider på teppet. ved et finurlig speilsystem blir de optiske konsekvensene av jordens runding utlignet og et syn på teppet for alle sikret. hver av begge avdelinger har en egen inngang. i tilfelle bygget strekker seg en eller flere ganger rundt hele jordkloden, vil inngangene ligge i samme gaten eller på samme plass vis-à-vis hverandre. hver av disse gjennom teppet avgrensete delene av rommet er et teater. hvert av disse teatrene har ved sin egen inngang en egen billettluke. i begge teatrene skal uroppførelsen av hans stykke med tittelen:
"solen brenner" bli forberedt. begge teatrene åpner til samme tidspunkt. uforstillbar reklame er nødvendig. begge annonserer premieren av stykket
"solen brenner". menneskeheten sitter forsamlet. teppet går opp. begge halvdeler av alle menneskekropper ser hverandre i øyet. med dette er teaterstykket:
"solen brenner" skrevet.